Den teoretiske ballast er en uddannelse som cand.oecon. fra Aarhus Universitet fulgt op af en Executive MBA i Forandringsledelse fra Handelshøjskolen i Aarhus. Derudover har jeg i en årrække haft forskellige ledende stillinger både som administrerende direktør, økonomidirektør og salgsdirektør – alt i alt et rigtigt godt afsæt for at virke som konsulent. Jeg har jo selv siddet i præcist samme stol som mange af mine kunder!

I mine mange år som konsulent har jeg mødt en masse fantastiske mennesker. Både ledere og kandidater, som har haft en historie og har turdet vise energi, nerve og lyst til at skabe noget. Imponerende har det også været at se, at disse dygtige mennesker (nogle af dem har jeg heldigvis fundet) har skabt en hverdag fuld af arbejdsglæde og ikke mindst gode resultater. Sådanne oplevelser sætter sig spor – også hos mig – og startede drømmen om at blive selvstændig.

FOGH NISSEN Management bygger i høj grad på en lyst og en ambition om at skabe noget rigtigt godt. Når en virksomhedsleder vælger at arbejde sammen med mig, eller en kandidat sætter sig i spil til en konkret stilling, skal de begge opleve:

  • Nærvær og relevans. Som kunde skal du vide, at mit største ønske er at forstå din virksomhed, jeres kultur og jeres behov – for kun derved kan jeg finde den helt rigtige til jer. Som kandidat skal du opleve, at jeg lytter og interesserer mig for det, der er relevant for jobbet.
  • Ordentlig og kompetent sparring. I skal regne med, at jeg udfordrer og spørger ind – og jeg vil formentlig ikke altid bare give jer ret. Det er min pligt at udfordre, og måske giver det jo også dig noget at tænke over.
  • Åbenhed. Jeg tror grundlæggende på, at vi alle kommer længst med at få tingene på bordet. Jeg har ikke mulighed for at tale med alle ansøgere, men får du som kandidat et afslag i den sidste fase af forløbet, kan du næsten altid få en konkret forklaring. Nogle gange kan forklaringen dog være kemi eller fornemmelser, og det kan jo for dig som kandidat være svært at bruge til din jobsøgning. Er der noget i matchet mellem dig og virksomheden, der ikke er optimalt, vil det ofte betyde, at du ikke vil kunne levere de ønskede resultater, og så vil du jo ikke blive en succes – og her er et afslag bedre end en opsigelse 3 måneder senere.

Jeg glæder mig til de mange gode samtaler og drøftelser også i årene fremover.

 

Peter Fogh Nissen